Vreemde taal (11)
Een jaar in Japan, dat vier je met Hollands bier en pannenkoeken. Dus daalden we zaterdagavond af tot onder straatniveau, aan de Dojimarivier in Osaka. Oude Kaas, heette het restaurant – Aude Kaasu, in het karakterschrift van Japan. En ze hadden hun best gedaan, de mensen van Aude Kaasu. Vooruit, de ober droeg een boerensjaal die je in Nederland alleen nog in feestwinkels ziet. Maar onze Ra Turappu, die schonk hij volgens het boekje. De bitterballen – Oranda kurokke, stond er op de kaart, Hollandse kroketten – waren zelfgemaakt en nog romiger dan Van Dobben. Mijn pannenkukku was een stevige lap, gebakken van Nederlands beslag met appel, spek en belegen kaas. Ik kreeg er een pot Oranda shiroppu bij met het logo van CSM. Alleen bij de prijskaartjes ging het mis: voor onze beugelfles van Gurourushu vroegen ze bij Aude Kaasu niks minder dan 7 euro. Maar ach, jubileren met je kop in Nederland, dat mag ook best wat kosten.
5 Reactie(s):
Gefeliciteerd! (en nu heb ik trek in Pannenkuku)
Dank, Typecapy! (Ik neem er ook nog eentje.)
Blij dat het gesmaakt heeft ;-)
Ik ben er toevallig afgelopen zaterdag geweest. De wasabi-kaas is nogal fraai, en dat grolsch beugeltje was inderdaad ook nogal welkom. De bediening zegt netjes alstublieft als ze je eten komen brengen, en met 'hij was maar een clown' op de achtergrond kan er aan je avond niks stuk ^__^
Je hebt gelijk, Niels: de muziek paste goed bij de sfeer. Pannenkoeken ver van huis zijn tenslotte ook een soort smartlappen, niet?
Geef je reactie
<< Home