maandag 12 december 2005

Aziatische keuken

Een beetje Nederlandse keuken heeft vandaag de dag natuurlijk een fornuis met vijf pitten. Vier voor gewone maaltijden, één om lekker Aziatisch te wokken. Dat ze in Azië zelf ook gek zijn op wokgerechten, zal niemand verbazen. Maar ruimte voor zo’n kolossale vijfpitter biedt het gemiddelde appartement hier niet. Dus nemen veel Japanners plaats achter een gasfornuis met twee branders. Zo ook wij. Van een gasaansluiting bovenop ons aanrecht loopt een witte slang naar een gasstel met links een grote en rechts een kleinere pit. En ik kan verklappen, voor een wokmaaltijd is dat meer dan genoeg. Voor grotere gerechten halen ze hier de magnetron erbij. Of de visgrill, want die zit in veel gastoestellen standaard ingebouwd. Ik wil dus maar zeggen: wie echt Aziatisch wil koken, zaagt vandaag nog die drie overbodige pitten uit zijn keuken.

2 MEER DAN DUIZEND WOORDEN: ONZE TWEEPITTER IN RUSTSTAND

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef:

Hallo jullie ! Ik ben niet zo gek op Pastors want hij schijnt voorstander te zijn van een nieuwe hoogbouw aan de Maasoever direkt voor onze neus.
Wokken ! Dat doen wij ook wat vaker, maar niet zo Aziatisch want we moeten ons behelpen met de elektrische kookplaat. Het vermogen daarin is krap voor een tweepersoons maaltijd.

12 december, 2005  
Blogger Vincent Durivou schreef:

Maar het gaat om het resultaat. Eet smakelijk!

13 december, 2005  

Geef je reactie

<< Home