woensdag 19 oktober 2005

Eetgewoonten

Gisteravond ging ik slapen in de geur van gestoomde rijst met worteltjes en Japanse champignons. Vanochtend bij het opstaan rook ik gebakken ui en worstjes. Met een gekookt ei ging het allemaal in de o-bento, zeg maar de lunchtrommel, van Izumi. Voor op haar werk. Want die Hollandse boterham met kaas, of laat het een keer tomaat met mozzarella zijn, daar lachen ze hier om. In Japan halen ze op kantoor en op school een geroerbakt twaalfuurtje uit de tas. Ik ben zover nog niet. Ik vond het al avontuurlijk om over te stappen op de dikke plakken geroosterd brood die je hier hebt, en op de dunne lapjes Japanse kaas. Het zal een kwestie van wennen zijn. Geef me één maand langer in de Japanse etenslucht en ook ik grijp voor het middageten naar de wok in plaats van het broodrooster.

4 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef:

Heb ik toch altijd gedacht dat je spreekt over SNEDEN brood en PLAKJES kaas .......

20 oktober, 2005  
Blogger Vincent Durivou schreef:

Ik had ineens trek in een stukje dichterlijke vrijheid, auntie.

20 oktober, 2005  
Blogger Vincent Durivou schreef:

Je kan niet op alle fronten tegelijk inburgeren, Meike.

20 oktober, 2005  
Blogger Vincent Durivou schreef:

Was van mij ook geen kritiek op jouw opmerking hoor. (Ingewikkeld wordt dit.) Ik had er een haha achter moeten zetten. Haha.

20 oktober, 2005  

Geef je reactie

<< Home